a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Bohdalová Jiřina

Jméno: Bohdalová Jiřina
Datum narození: 3.5.1931
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Jiřina Bohdalová je česká herečka.

Vystudovala DAMU a začínala po boku Jana Wericha v Divadle ABC a posléze v Městských divadlech pražských. Od roku 1967 je členkou Divadla na Vinohradech. V roce 1985 byla jmenována zasloužilou umělkyní. Hodně spolupracuje s televizí, spolu s Vladimírem Dvořákem uváděla Televarieté a účinkovala v oblíbených scénkách.

Z filmů, jež natočila, jmenujme např. Ucho, 1969, Dáma na kolejích, 1966, Ženu ani květinou neuhodiš,1967, Bílá paní,1965, Světáci,1969, Hvězda zvaná Pelyněk, 1964; Pěnička a Paraplíčko, 1970; Ženy v ofsajdu, 1971; Buldoci a třešně, 1981; Smích se lepí na paty, 1986; Nesmrtelná teta, 1993; Fany, 1995 aj.

Také účinkovala v seriálech, např. Muž na radnici, 1976; F.L.Věk, 1971; Chalupáři, 1975; My všichni školou povinní, 1984; Létající Čestmír, 1984; Cirkus Humberto, 1988; Přítelkyně z domu smutku, 1993; Četnické humoresky, 2000; Pojišťovna štěstí, 2004-2008;.

Je oblíbenou vypravěčkou dětských pohádek a večerníčků Pohádky ovčí babičky, 1966; Broučci, 1967; Pohádky z mechu a kapradí, 1971, 1999; Rákosníček a hvězdy, 1976. V anketě TýTý bývá již pravidelně oceňována jako neojblíbenější herečka.

V roce 1993 dostala Českého lva za hlavní ženskou roli ve filmu Nesmrtelná teta a o dva roky později za hlavní ženskou roli ve filmu Fany.

Dcera Simona Stašová je známá česká herečka.

Filmografie

  • 2009 Ach, ty vraždy! 
  • 2008 Láska rohatá
  • 2008 Saxana - veletrh strašidel
  • 2007 Trapasy
  • 2006 Příkopy
  • 2005 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem
  • 2005 Boháč a chudák
  • 2005 Povodeň
  • 2005 Zastřený hlas
  • 2004 Nadměrné maličkosti: Podfuk
  • 2004 On je žena!
  • 2004 Pojišťovna štěstí
  • 2004 Poklad na Sovím Hrádku
  • 2004 Tři dámy s pistolí
  • 2003 Bankrotáři
  • 2002 Černá slečna, slečna Černá
  • 2002 Lakomec
  • 2002 Poslání s podrazem
  • 2001 Karlínská balada
  • 2001 O ztracené lásce
  • 2001 Rebelové
  • 2000 Paní Piperová zasahuje
  • 1999 Isabela, vévodkyně Bourbonská
  • 1999 Návštěva staré dámy
  • 1998 Jezerní královna
  • 1997 Četnické humoresky
  • 1997 O skřítku Racochejlovi
  • 1997 Pták ohnivák
  • 1997 Rumplcimprcampr
  • 1997 Silvestr s dědou
  • 1995 Císařovna na chvíli
  • 1995 Den, kdy unesli papeže
  • 1995 Fany
  • 1995 Generálka Jeho Veličenstva
  • 1995 Hříchy pro diváky detektivek
  • 1994 O zvířatech a lidech
  • 1993 Jedna kočka za druhou
  • 1993 Nesmrtelná teta
  • 1992 Kačenka a strašidla
  • 1992 Kačenka a zase ta strašidla
  • 1992 Přítelkyně z domu smutku
  • 1991 Corpus delicti
  • 1991 Svědkyně
  • 1991 Talisman
  • 1990 Byli jsme to my?
  • 1989 Na dvoře je kůň, šéfe
  • 1989 Případ pro zvláštní skupinu
  • 1989 Strašidlo Cantervillské
  • 1989 Utopím si ho sám
  • 1989 V tomhle zámku straší, šéfe!
  • 1988 Cirkus Humberto
  • 1988 Druhý dech
  • 1988 Mistr Kornelius
  • 1988 Nanečisto
  • 1988 Rodáci
  • 1988 Útěk ze seriálu
  • 1987 Ať přiletí čáp, královno!
  • 1987 Dámská jízda
  • 1987 Maruška
  • 1987 O nejchytřejší princezně
  • 1987 Ryba ve čtyřech
  • 1987 Strom pohádek: O bílé laňce
  • 1987 Strom pohádek: O Marušce
  • 1986 Chobotnice z druhého patra
  • 1986 O princezně, která ráčkovala
  • 1986 Pan Pickwick
  • 1986 Smích se lepí na paty
  • 1986 Španělská paradentóza
  • 1986 Velká filmová loupež
  • 1986 Veselé vánoce přejí chobotnice
  • 1985 Co takhle svatba, princi?
  • 1985 Jubileum
  • 1985 O chytrém Honzovi, aneb jak se Honza stal králem
  • 1984 ...a zase ta Lucie!
  • 1984 Bambinot
  • 1984 Barrandovské nocturno aneb Jak film zpíval a tančil
  • 1984 Berete se dobrovolně
  • 1984 Létající Čestmír
  • 1984 Lucie, postrach ulice
  • 1984 Malá čarodějnice
  • 1984 My všichni školou povinní
  • 1984 Rozpaky kuchaře Svatopluka
  • 1984 Rumburak
  • 1984 Šéfe, jdeme na to!
  • 1984 Šéfe, vrať se!
  • 1983 Kdo chce kam...
  • 1983 O chytré kmotře lišce
  • 1983 O velkém nosu
  • 1983 Rákosníček a jeho rybník
  • 1983 Rákosníček a povětří
  • 1982 Dobrá voda
  • 1982 Kouzelník Mařenka
  • 1981 Buldoci a třešně
  • 1981 Jak se peče štěstí
  • 1981 Královna bludiček
  • 1981 Můžeš mi odpustit ?
  • 1981 Začalo to karafiátem
  • 1980 Dům na nebesích
  • 1980 Princové jsou na draka
  • 1980 V hlavní roli Oldřich Nový
  • 1979 Upír ve věžáku
  • 1978 Filatelistická historie
  • 1977 Rákosníček a hvězdy
  • 1977 Tajemství proutěného košíku
  • 1977 Všichni proti všem
  • 1976 Dalskabáty hříšná ves aneb zapomenutý čert
  • 1976 Muž na radnici
  • 1975 Chalupáři
  • 1975 Pan Tau a Aladinova lampa
  • 1975 Pan Tau a černý deštník
  • 1975 Pan Tau a pes kozopes
  • 1975 Pan Tau a pět hrušek a tři jablka
  • 1975 Pan Tau a příliš velký balón
  • 1975 Pan Tau a Robinson
  • 1975 Pan Tau a rodinná slavnost
  • 1975 Pan Tau a rosnička
  • 1975 Pan Tau a velký pes
  • 1975 Pan Tau a zlatý kufr
  • 1975 Pan Tau jde do práce
  • 1975 Pan Tau odchází
  • 1975 Pan Tau se vrací
  • 1975 Tetička za všechny peníze
  • 1974 Sedm kilo pro králíčka
  • 1972 Lakomec
  • 1972 Zdravá vdova
  • 1971 Alfons Karásek v lázních
  • 1971 F. L. Věk
  • 1971 Hodina modrých slonů
  • 1971 Kat nepočká
  • 1971 Taková normální rodinka
  • 1971 Zaprášené histórie Ema Bohúňa
  • 1971 Ženy v ofsajdu
  • 1970 Čtyři vraždy stačí, drahoušku
  • 1970 Fantom operety
  • 1970 Tau naděluj
  • 1970 Pěnička a Paraplíčko
  • 1970 Ucho
  • 1970 Vražda ing. Čerta
  • 1969 Buřič Jejího Veličenstva
  • 1969 Odvážná slečna
  • 1969 Pan Tau
  • 1969 Světáci
  • 1968 Hup a Hop
  • 1968 Křesadlo
  • 1968 Pohádky z mechu a kapradí
  • 1967 Broučci
  • 1967 Klapzubova jedenáctka
  • 1967 Přísně tajné premiéry
  • 1967 Soukromá vichřice
  • 1967 Ta naše písnička česká
  • 1967 Zločin a trik I.
  • 1967 Ženitba
  • 1966 Dáma na kolejích
  • 1966 "Pohádky ovčí babičky"
  • 1966 Ženu ani květinou neuhodíš
  • 1965 Bílá paní
  • 1964 Čintamani & podvodník
  • 1964 Favorit
  • 1964 Hvězda zvaná Pelyněk
  • 1964 Komedie s Klikou
  • 1963 Až přijde kocour
  • 1963 Babiččina krabička
  • 1963 Král Králů
  • 1963 Pršelo jim štěstí
  • 1963 Strach
  • 1962 Anička jde do školy
  • 1962 Neděle ve všední den
  • 1962 Ticho, ticho, ticho
  • 1961 Daň z pohodlí
  • 1961 Florián
  • 1961 Každá koruna dobrá
  • 1961 Kolik slov stačí lásce?
  • 1961 Labyrint srdce
  • 1961 Pohádka o staré tramvaji
  • 1961 Procesí k panence
  • 1961 Střevíčky
  • 1960 Balada z hadrů
  • 1960 Jak se chovati?
  • 1960 Těžká Barbora
  • 1960 Zlé pondělí
  • 1959 Májové hvězdy
  • 1959 Medvěd a strašidla
  • 1959 O medvědu Ondřejovi
  • 1959 Slečna od vody
  • 1959 Život pro Jana Kašpara
  • 1958 Cesta zpátky
  • 1958 Dnes naposled
  • 1958 Hvězda jede na jih
  • 1958 Kasaři
  • 1958 O lidech před pultem a za ním II.
  • 1958 O věcech nadpřirozených
  • 1957 Florenc 13,30
  • 1957 Konec jasnovidce
  • 1957 Škola otců
  • 1956 Dědeček automobil
  • 1956 Honzíkova cesta
  • 1956 Nevěra
  • 1956 Vina Vladimíra Olmera
  • 1956 Zaostřit, prosím!
  • 1955 Direktiva
  • 1955 Něco se tu změnilo
  • 1952 Únos
  • 1947 Muzikant
  • 1940 Dceruška k pohledání
  • 1940 Madla zpívá Evropě
  • 1939 Zlatý člověk
  • 1937 Pižla a Žižla na cestách

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky