a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Stropnická Veronika

Jméno: Stropnická Veronika
Datum narození: 16.10.1961
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Veronika Žilková, provdaná Veronika Stropnická je česká herečka, dcera českého hudebníka a hudebního pedagoga pana profesora Václava Žilky, držitelka ocenění Český lev za vedlejší roli v českém filmu Zapomenuté světlo z roku 1996. Již od dětství byla členkou souboru Chorea Bohemica, po absolutoriu DAMU působila v různých českých divadlech. Je členkou České filmové a televizní akademie. Působí v Činoherním klubu a tiskovou mluvčí občanského sdružení Prosaz. Získala Českého lva za film Zapomenuté světlo. 

Českým televizním divákům je známa ze svého účinkování v několika televizních seriálech, dále také se satiricko-humoristického pořadu TV Nova Tele Tele, kde vystupuje společně s Richardem Genzerem, Josefem Cardou a Michalem Suchánkem. V roce 2008 měla svatbu a provdala se za herce a režiséra Vinohradského divadla, pana Martina Stropnického.

Filmografie

  • 2016 Don Quijote v Čechách
  • 2015 Babovřesky 3
  • 2015 Malá z rybárny
  • 2015 V klidu a naplno
  • 2015 Všechny moje lásky
  • 2014 Babovřesky 2
  • 2014 Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!!
  • 2013 Babovřesky
  • 2013 Jedlíci aneb Sto kilo lásky
  • 2013 Škoda lásky
  • 2012 Dvanáct měsíčků
  • 2012 Můj vysvlečenej deník
  • 2012 Nejlepší Bakaláři
  • 2011 Mŕtvola musí zomrieť
  • 2011 Villa Faber
  • 2009 Cukrárna
  • 2009 Vyprávěj
  • 2008 Ošklivka Katka
  • 2007 Deskový statek (divadlo)
  • 2006 Po hlavě... do prdele
  • 2006 Škola Na Výsluní
  • 2005 Anděl Páně
  • 2005 Náves
  • 2005 Ulice
  • 2004 Křesadlo
  • 2004 Milenci a vrazi
  • 2002 Jiný člověk
  • 2001 Kruh
  • 2001 Šípková Růženka
  • 2000 Deník šílené manželky
  • 2000 Otesánek
  • 2000 Případy detektivní kanceláře Ostrozrak
  • 2000 To jsem z toho jelen
  • 1999 Eliška má ráda divočinu
  • 1999 Hotel Herbich
  • 1998 Česká soda
  • 1998 Poklad pana H.
  • 1998 Vše pro firmu
  • 1998 Zítra vystoupím v Trondheimu
  • 1996 Hospoda
  • 1996 Jak si pan Pinajs kupoval od kocoura sádlo
  • 1996 Zapomenuté světlo
  • 1995 Bubáci pro všední den
  • 1995 Život na zámku
  • 1993 Česká soda
  • 1993 Hotýlek v srdci Evropy
  • 1992 Detektiv Martin Tomsa
  • 1992 Hříchy pro pátera Knoxe
  • 1992 Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
  • 1992 Přítelkyně z domu smutku
  • 1991 Co teď a co potom?
  • 1991 Dno
  • 1991 Skús ma objať
  • 1990 Kdo dostane burák?
  • 1989 Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni
  • 1989 Smrt v kruhu
  • 1988 Druhý dech
  • 1988 Naděje má hluboké dno
  • 1988 O Kubovi a Stázině
  • 1988 Sedm sestřiček
  • 1988 Tichý společník
  • 1988 Útěk ze seriálu
  • 1987 Kdo má rád
  • 1987 Mág
  • 1987 Narozeniny režiséra Z. K.
  • 1987 Paní Liška
  • 1986 Blankytná pohádka
  • 1986 Lev s bílou hřívou
  • 1986 O Háderunovi a víle Elóře
  • 1986 Sardinky aneb Život jedné rodinky
  • 1986 Stopy zločinu: Otmar čeká spojku
  • 1986 Země úsměvů
  • 1985 Pták Žal
  • 1984 Až já budu královna
  • 1984 Berete se dobrovolně
  • 1984 My všichni školou povinní
  • 1983 Její pastorkyňa
  • 1983 Putování Jana Amose
  • 1983 Samorost
  • 1982 Ale je ženatý
  • 1982 Doktor z vejminku
  • 1982 Když rozvod, tak rozvod
  • 1980 Dívka s mušlí

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky