a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

w

z

Hybnerová Vanda

Jméno: Hybnerová Vanda
Datum narození: 30.9.1968
Místo narození: Praha, ČR


Životopis

Herečka Vanda Hybnerová vystudovala fotografii na grafické škole a herectví na pražské DAMU. Ve filmu debutovala v roce 1988 epizodní rolí funkcionářky v dramatu Zdeňka Zaorala Poutníci (1988). Objevila se jako Pavla v černé komedii Dotyky (1989) Vladimíra Drhy. O rok později ji režisér Viktor Tauš svěřil titulní roli Vandy ve svém psychologickém snímku Kanárek (1999). Další větší role na sebe nenechala dlouho čekat, a tak si zahrála postavu Jany v hořké komedii o životě v zapadlé severomoravské vesničce režiséra Bohdana Slámy Divoké včely (2001). V epizodní roličce švadlenky se mihla ve Vorlíčkově rodinné komedii Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko (2001).  Zahrála si také v televizním seriálu Ordinace v růžové zahradě, Letiště.

Hrala titulní roli Pavly v české komedii režiséra Patrika Hartla Taková normální rodinka (2008). Vanda Hybnerová hraje také v televizních inscenacích a seriálech.

V roce 2004 získala Cenu Thálie za roli Catherine ve hře Důkaz a v roce 2005 byla nominována na Cenu Alfréda Radoka za roli Petry v Fassbinderově hře Hořké slzy Petry von Kantové.

Je dcerou mima Borise Hybnera a malířky J. Kremanové. Je manželkou herce Saši Rašilova, se kterým má dvě dcery.

Filmografie

  • 2015 - Černé jako smola
  • 2015 - Malý Pán
  • 2015 - Případ pro malíře
  • 2015 - Přístav
  • 2015 - Rodinný film
  • 2015 - Vraždy v kruhu
  • 2014 - Madame
  • 2014 - Na druhý pohled
  • 2013 - Cirkus Bukowsky
  • 2013 - Klukovina
  • 2013 - Křídla Vánoc
  • 2013 - Nadváha, nedůležité: Neforemnost
  • 2013 - Nevinné lži
  • 2013 - PanMáma
  • 2013 - Slečna Flintová
  • 2013 - Škoda lásky
  • 2013 - Utrpení knížete Sternenhocha
  • 2012 - Základka
  • 2012 - Sejít z cesty
  • 2010 - Dokonalý svět
  • 2010 - PIKO
  • 2010 P: Cestou z pekla
  • 2010 Román pro muže
  • 2009 Dokonalý svět
  • 2009 Zasaženi bleskem 
  • 2008 Na vlky železa
  • 2008 Soukromé pasti
  • 2008 Taková normální rodinka
  • 2007 Jsem větší a lepší
  • 2006 Letiště
  • 2006 Poslední kouzlo
  • 2005 3 plus1 s Miroslavem Donutilem
  • 2005 Ordinace v růžové zahradě
  • 2005 Stříbrná vůně mrazu
  • 2005 Štěstí
  • 2005 Živnostník
  • 2001 Divoké včely
  • 2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
  • 1999 Kanárek
  • 1997 Rosa alchemica
  • 1993 Neklejte, princi!  
  • 1989 Dotyky
  • 1989 Poutníci

Ostrov Hraček

Traktor Powertrac 4x4 53x29cm, 1-3 roky